Λοιπές δραστηριότητες

5η διαδικτυακή διάλεξη του Colloquium του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024

Σας προσκαλούμε στην 5η διαδικτυακή διάλεξη του Colloquiumτου Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 η οποία θα πραγματοποιηθεί  τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024 στις 19.00 μ. μ.
 
Προσκεκλημένη θα είναι η LidiaCotovanu, Κύρια Ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Ιστορίας «Nicolae Iorga» της Ρουμανικής Ακαδημίας στο Βουκουρέστι.
 
Τίτλος διάλεξης:
Ρωμιοί φoροεισπράκτoρες στις Παραδουνάβιες Ηγεμονίες

4η διαδικτυακή διάλεξη του Colloquium του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024

Σας προσκαλούμε στην 4η διαδικτυακή διάλεξη του Colloquiumτου Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 που θα γίνει τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024 στις 18.00μμ.
 
Προσκεκλημένη θα είναι η Ήβη Δασκαλάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Ανθρωπολογίας της Εκπαίδευσης, ΤΕΕΠΗ, ΔΠΘ.
 
Τίτλος διάλεξης:
Ανθρωπολογικές προσεγγίσεις των Τσιγγάνων και των Ρομά στην Ελλάδα: Εμπειρίες από το πεδίο
 
Σύντομο βιογραφικό

«Άλκης Χαραλαμπίδης - University Studio Press. 35 χρόνια συνεργασίας». Επετειακή εκδήλωση

Ο εκδοτικός οίκος Επιστημονικών Βιβλίων και Περιοδικών University Studio Press σας προσκαλεί να παραβρεθείτε την Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 19:00 στην επετειακή εκδήλωση: «Άλκης Χαραλαμπίδης - University Studio Press. 35 χρόνια συνεργασίας», που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α.) του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που βρίσκεται στη Λεωφόρο Γ΄ Σεπτεμβρίου, στην Πανεπιστημιούπολη Θεσσαλονίκης.
 

Συνέδριο Ζητήματα Ιστοριογραφίας & Διδακτικής της Ιστορίας (Κομοτηνή, 3-5 Νοεμβρίου 2023)

Το Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας & Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών διοργανώνει Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Ζητήματα Ιστοριογραφίας και Διδακτικής της Ιστορίας». Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην Κομοτηνή στις 3-5 Νοεμβρίου 2023, σε χώρους του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών (Π. Τσαλδάρη 1, κτίριο Β΄ Παλιάς Νομικής). Θα παρουσιαστούν 62 εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εισηγήσεις.

Σελίδες

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.