Δραστηριότητες

Εκδηλώσεις

Η δράση της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ κατά το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024: 26 Ιουνίου 2024 – ώρα 19.00

Η Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ο «Παρατηρητής της Θράκης» και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, στο πλαίσιο των δράσεων της Βιβλιοθήκης και της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.

Διαδικτυακή παρουσίαση της μεταδιδακτορικής έρευνας της δρος Αικατερίνης Καραγιώργου (Τρίτη 25 Ιουνίου 2024)

Σας προσκαλούμε την Τρίτη, 25 Ιουνίου 2024, ώρα 12:30 στη διαδικτυακή παρουσίαση της μεταδιδακτορικής έρευνας της δροςΑικατερίνης Καραγιώργου, με τίτλο:
«Ο λαϊκός πολιτισμός στα σχολικά εγχειρίδια της δημοτικής εκπαίδευσης και η συμβολή του στη διαμόρφωση της διαπολιτισμικής ικανότητας των μαθητών-τριών».
Ο σύνδεσμος συμμετοχής στη διαδικτυακή παρουσίαση με Microsoft Teams είναι:
bit.ly/3SHAjpm

6η διαδικτυακή διάλεξη του Colloquium του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024

Σας προσκαλούμε στην 6η διαδικτυακή διάλεξη του Colloquiumτου Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 η οποία θα πραγματοποιηθεί  τη Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024 στις 19.00 μ. μ. (ώρα Ελλάδος)
 
Προσκεκλημένη θα είναι η κυρία CaterinaCarpinato, Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ca’ Foscariτης Βενετίας.
 
Τίτλος διάλεξης:
Ο Οδυσσέας στη Βενετία (UlisseaVenezia)
 
Σύντομο βιογραφικό

Αναγόρευση του Πασχάλη Μ. Κιτρομηλίδη σε Επίτιμο Καθηγητή της ΣΚΑΣ του ΔΠΘ

Η Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 θα αναγορεύσει τον Ακαδημαϊκό και Ομότιμο Καθηγητή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Πασχάλη Μ. Κιτρομηλίδη σε Επίτιμο Καθηγητή της Σχολής  Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ στο Αμφιθέατρο της Παλαιάς Νομικής Σχολής στην Κομοτηνή και ώρα 19.20. Ο τιμώμενος θα μιλήσει με θέμα «Ελληνική Παιδεία. Ιδέα και Ιστορία».

Διαδικτυακή παρουσίαση της μεταδιδακτορικής έρευνας του Ν. Θ. Κόκκα (Δευτέρα 22 Απριλίου 2024)

Σας προσκαλούμε τη Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024, ώρα 18:00 στη διαδικτυακή παρουσίαση της μεταδιδακτορικής έρευνας του δρ Ν. Θ. Κόκκα, με τίτλο:
«Ο παροιμιακός λόγος των Πομάκων της Ξάνθης. Μελέτη λογοτύπων και μοτίβων - Θεματικές και μορφολογικές διαφοροποιήσεις ανάλογα με τα τοπικά γλωσσικά ιδιώματα».

Ο σύνδεσμος συμμετοχής στη διαδικτυακή παρουσίαση με Microsoft Teams είναι:
bit.ly/3SHAjpm

Σελίδες

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.