Επίσκεψη φοιτητών/-τριών του ΤΙΕ στην τρέχουσα Έκθεση Θρακών Καλλιτεχνών (Ίδρυμα Παπανικολάου, Κομοτηνή)

Στο πλαίσιο των δράσεων του Εργαστηρίου Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Ερευνών του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του μαθήματος του εαρινού εξαμήνου «Βυζαντινή εικαστική παράδοση και νεοελληνική τέχνη», η διδάσκουσα Νικολέτα Τζάνη, Δρ ιστορικός της τέχνης του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, θα επισκεφθεί μαζί με τους φοιτητές και τις φοιτήτριές της την «Έκθεση Θρακών Καλλιτεχνών» στο Ίδρυμα Παπανικολάου στην Κομοτηνή, η οποία διοργανώνεται από την ΔΚΕΠΠΑΚ του Δήμου Κομοτηνής το πλαίσιο των εορτασμών των «Ελευθερίων». Η έκθεση περιλαμβάνει 70 εικαστικά έργα 48 Θρακιωτών καλλιτεχνών.
 
Κατά την επίσκεψη αυτή οι φοιτητές/-τριες θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στην έκθεση αλλά και να συνομιλήσουν με ορισμένους από τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες. Με την καθοδήγηση της διδάσκουσας θα συζητήσουν ζητήματα που αφορούν τις τεχνικές και τα μέσα εικαστικής έκφρασης που επέλεξαν οι καλλιτέχνες αλλά και τις συνθήκες της σύγχρονης εικαστικής παραγωγής και μάλιστα σε τοπικό επίπεδο, καθώς οι καλλιτέχνες ζουν και εργάζονται στην Θράκη, ενώ η πλειονότητα αυτών ζει στον νομό Ροδόπης και δη στην Κομοτηνή.
Προσκαλούνται λοιπόν όσοι φοιτητές και φοιτήτριες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην δράση αυτή, η οποία θα διαρκέσει περίπου μία ώρα, να προσέλθουν στον χώρο του Ιδρύματος Παπανικολάου (Ν. Παπανικολάου 1, Κομοτηνή) την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 και ώρα 19:00
 
Η διδάσκουσα

Νικολέτα Τζάνη
 

Διδάσκων: 
Κατηγορία: 
Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.