«Παρουσίαση του νέου βιβλίου του κ. Ιωάννη Μ. Μπακιρτζή με τίτλο: Έντυπες Οθωμανικές και λοιπές Ιστορικές Πηγές περί της Πόλης και του Καζά της Ξάνθης, τέλη του 19ου – αρχές του 20ου αιώνα (έκδοση Φ.Ε.Ξ.)»

Την Παρασκευή 26 Μαΐου στις 08.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του κ. Ιωάννη Μ. Μπακιρτζή, Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματός μας, με τίτλο:«Έντυπες Οθωμανικές και λοιπές Ιστορικές Πηγές περί της Πόλης και του Καζά της Ξάνθης, τέλη του 19ου – αρχές του 20ου αιώνα» στον χώρο του Λαογραφικού Μουσείου Ξάνθης. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης (Φ.Ε.Ξ.), η οποία συμπεριέλαβε το βιβλίο στην εκδοτική της δραστηριότητα.
 
Για την ιστορική μελέτη μίλησαν κατά σειρά:
Ο Καθηγητής κ. Γεώργιος Χρ. Τσιγάρας, Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας,
Ο κ. Γεώργιος Σαλακίδης Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού των Παρευξείνιων Χωρών του Δ.Π.Θ.,
Ο κ. Ιωάννης Ντόκας, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Δ.Π.Θ.,
 
Την εκδήλωση συντόνισε ο Διευθυντής του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης «Όμορφη Πόλη», κ. Τηλέμαχος Αρναούτογλου.
 
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων, ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Καθηγητής κ. Φώτιος Μάρης, ο συγγραφέας και φιλόλογος Θανάσης Μουσόπουλος και ο συγγραφέας της ιστορικής μελέτης, κ. Ιωάννης Μπακιρτζής, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματός μας.
 
Η παρουσία του κοινού και των Αρχών αποτέλεσε τιμητική αναγνώριση στην κοπιώδη προσπάθεια της Φ.Ε.Ξ. και των συμπολιτών μας, διδασκόντων του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, να αναδείξουν την τοπική ιστορία και τον εν γένει πολιτισμό της ιδιαίτερης πατρίδας μας, στο πρόσφατο παρελθόν.

Ημερομηνία: 
Παρασκευή, 26 Μαΐου, 2023
Κατηγορία: 
Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.