Συνέδρια - Συμπόσια - Ημερίδες

2η διαδικτυακή διάλεξη του Colloquium του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 που θα γίνει τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, ώρα 18.30

Σας προσκαλούμε στην 2η διαδικτυακή διάλεξη του Colloquiumτου Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 που θα γίνει τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, ώρα 18.30.
Προσκεκλημένη μας θα είναι η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Αρχαίας Ιστορίας του ΕΚΠΑ Σοφία Ανεζίρη και θέμα της διάλεξης «Γιορτές και αγώνες στον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Μια συνθετική αποτίμηση.»
 
Εκ μέρους του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας,
 
Βασιλική Κράββα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΤΙΕ
Παναγιώτα Τζιβάρα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΤΙΕ
Ελένη Φάσσα, Επίκουρη Καθηγήτρια ΤΙΕ

Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα: Προσφύγων γεύσεις: Γαστρονομικές διαδρομές στην Αλεξανδούπολη μετά τη συνθήκη της Λωζάνης Αλεξανδρούπολη, 31 Μαϊου – 2 Ιουνίου 2024

 
Η Ένωση Θρακών και το Εργαστήριο  Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ, συνδιοργανώνουν Συνέδριο με θέμα: «Προσφύγων γεύσεις: Γαστρονομικές διαδρομές στην Αλεξανδούπολη μετά τη συνθήκη της Λωζάνης» που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ 2024 του Δήμου Αλεξανδρούπολης από 31 Μαϊου έως 2 Ιουνίου 2024.
 

Διεθνές Συνέδριο από την ΣΚΑΣ και την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου για τη μικρασιατική προσφυγική μνήμη (1η Εγκύκλιος)

Η Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και η Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου συνδιοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Μικρασιατική προσφυγική μνήμη και ταυτότητα έναν αιώνα μετά (Πόντος, Καππαδοκία, Ιωνία, Ανατολική Θράκη, Κωνσταντινούπολη)».
 

1η διαδικτυακή διάλεξη του Colloquium του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας: Δρ Αριάδνη Κλωνιζάκη «Οι απαρχές της λατρείας του Ασκληπιού στη Θεσσαλία» (Δευτέρα 29 Ιανουαρίου και ώρα 18.00)

Σας προσκαλούμε στην 1η διαδικτυακή διάλεξη του Colloquiumτου Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 που θα γίνει τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου και ώρα 18.00.
Προσκεκλημένη μας είναι η Δρ Αριάδνη Κλωνιζάκη και θέμα της διάλεξης «Οι απαρχές της λατρείας του Ασκληπιού στη Θεσσαλία».
 
Η τηλε-παρουσία σας θα είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή.
 
Βασιλική Κράββα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΤΙΕ
Παναγιώτα Τζιβάρα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια ΤΙΕ
Ελένη Φάσσα, Επίκουρη Καθηγήτρια ΤΙΕ
 
 

Πολιτιστικές Κληρονομιές: Νέες Αναγνώσεις - Κριτικές Προσεγγίσεις,

Οι εκδόσεις Ars Nova σας προσκαλούν στην παρουσίαση-συζήτηση με θέμα το βιβλίο: Βασίλης Νιτσιάκος, Γιάννης Ν. Δρίνης, Παρασκευάς Ποτηρόπουλος (επιμ.), Πολιτιστικές Κληρονομιές: Νέες Αναγνώσεις - Κριτικές Προσεγγίσεις, την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου στις 18:00, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Ισλαχανέ.
 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
Γιώργος Αγγελόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Σελίδες

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.