Εθελοντική δράση "Σύντροφος Μελέτης"

Το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δ.Π.Θ. εγκαινιάζει μια εθελοντική δράση υψηλής κοινωνικής ευθύνης, ευαισθησίας και αλληλεγγύης, τον Σύντροφο Μελέτης.
Η δράση αφορά τους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Τμήματος και απευθύνεται στις φοιτήτριες και τους φοιτητές του Τμήματος που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες ή/και αναπηρία.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για την εθελοντική δράση με τίτλο «Σύντροφος Μελέτης».
Σκοπός της δράσης είναι να συγκροτηθούν ομάδες εθελοντών φοιτητών/φοιτητριών οι οποίοι/οποίες θα βοηθούν στην καθημερινή μελέτη των μαθημάτων του εξαμήνου τους φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματός μας οι οποίοι/οποίες αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες ή/ και αναπηρία.
Προσδοκώμενοι στόχοι της δράσης, είναι: Η βελτίωση της μάθησης και της επίδοσης των φοιτητών με δυσκολίες/αναπηρία, η ενίσχυση της εξωστρέφειας, η ενδυνάμωση των κοινωνικών σχέσεων και η ανάπτυξη κλίματος αμοιβαιότητας, συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των φοιτητών και φοιτητριών του Τ.Ι.Ε.
Για το λόγο αυτό καλούμε τις/τους προπτυχιακές/προπτυχιακούς φοιτήτριες/φοιτητές του Τμήματος να δηλώσουν το ενδιαφέρον συμμετοχής τους από τις  01/03/2022 ως τις 15/3/2022 στην ηλεκτρονική διεύθυνση: elamprid@he.duth.gr
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των υποβολών εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής θα προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης με τις/τους συμμετέχοντες/συμμετέχουσες.
Υπεύθυνος της δράσης είναι ο αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Ψυχολογίας κ. Ευθύμιος Λαμπρίδης.
Οι εθελοντές θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα επιμόρφωσης σε θέματα που αφορούν τη δράση με εισηγητή τον κ. Λαμπρίδη, ο οποίος θα έχει και την ευθύνη της εποπτείας και συμβουλευτικής των εθελοντών.
Οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες θα λάβουν βεβαίωση εθελοντικής δραστηριότητας από το Τμήμα.

External web services

Contact us

Department of History and Ethnology

Panagi Tsaldari 1
Komotini, 69100

Τel: 25310-39462
Fax: 25310-39483

Email: secr@he.duth.gr

 

Education - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.